Εμπιστεύεστε το Wi-Fi σας;

Το αξιόπιστο ασύρματο περιβάλλον της Watchguard είναι ένα πλαίσιο για τη δημιουργία ενός πλήρους δικτύου Wi-Fi 03/01/2021


Το αξιόπιστο ασύρματο περιβάλλον της Watchguard είναι ένα πλαίσιο για τη δημιουργία ενός πλήρους δικτύου Wi-Fi που είναι γρήγορο, εύκολο στη διαχείριση και ασφάλεια. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις έξι κατηγορίες απειλών Wi-Fi και να λάβετε μέτρα με τις λύσεις της Watchguard.

  • 1. Τα σημεία πρόσβασης απατεώνων συνδέονται με το εξουσιοδοτημένο δίκτυο, επιτρέποντας στους εισβολείς να παρακάμψουν την περιμετρική ασφάλεια. Μπορούν να είναι ένα φυσικό σημείο πρόσβασης (AP) ή ένα που δημιουργήθηκε σε λογισμικό σε υπολογιστή και να γεφυρωθεί με το εξουσιοδοτημένο δίκτυο.
  • 2. Οι απατεώνες clients ορίζονται ως clients που προηγουμένως είχαν συνδεθεί με ένα σημείο πρόσβασης εντός του εύρους ενός ιδιωτικού δικτύου. Αυτός ο client θα μπορούσε να έχει πέσει θύμα από πολλές επιθέσεις που περιλαμβάνουν φόρτωση ransomworms, malware ή backdoors. ternal security or content-filtering policies.
  • 3. Το σημείο πρόσβασης "neighbor" είναι ένα ανεξάρτητο AP που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των διαχειριστών δικτύου και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παράκαμψη εσωτερικών πολιτικών ασφαλείας ή φιλτραρίσματος περιεχομένου.
  • 4. Η σύνδεση ad-hoc είναι μια σύνδεση Wi-Fi μεταξύ πελατών που μπορεί να αποφύγει την περιμετρική ασφάλεια και να επιτρέπει στους πελάτες να αποφεύγουν τα τείχη προστασίας και τους ελέγχους ασφαλείας.
  • 5. Το κακό σημείο πρόσβασης είναι ένα σημείο που μιμείται ένα νόμιμο AP με πλαστογράφηση του SSID και της μοναδικής διεύθυνσης MAC. Οι εισβολείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν λογισμικό που χρησιμοποιεί προσαρμογείς δικτύου Wi-Fi σε τυπικούς φορητούς υπολογιστές και tablet ή συγκεκριμένες εγγενείς κινητές συσκευές για να ελαχιστοποιήσουν το φυσικό τους αποτύπωμα και να αποφύγουν την προσοχή σε μεγάλες κεραίες, συσκευές ή καλώδια.
  • 6. Τα εσφαλμένα σημεία πρόσβασης είναι συνδεδεμένα στο ιδιωτικό σας δίκτυο με μια διαμόρφωση που δεν συμμορφώνεται με τις πολιτικές ασφαλείας σας και επιτρέπει την ανασφαλή σύνδεση

Rogue  WiFi  Watchguard 

   Επιστροφή σε ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ